de_vonk_admin - 06/04/2023

Sportverenigingen hebben moeite om leden te behouden en vrijwilligers te vinden. Geldzorgen van de leden hebben daarmee te maken want door stijgende kosten maken steeds meer lastige geldkeuzes. De Vonk gaat in gesprek en ontwikkelt goed materiaal zodat sportclubs laagdrempelig kunnen zijn voor mensen met weinig geld. Hieronder vind je de materialen die kosteloos zijn te gebruiken.

Op de website goede informatie over de kosten van de sportclub kan je doen met behulp van deze concept tekst. 

Samen met het programma Niemand Buitenspel maakte De Vonk een armoedesensitief aanmeldformulier voor sportclubs. De ervaringskenners stelden voor dat nieuwe leden proactief benaderd kunnen worden door financiele contactpersonen op de sportclub. En dat werkt, blijkt uit een pilot bij 9 voetbalclubs: 10-20% van de nieuwe leden willen in contact komen met de financieel contactpersoon. Dit maakt de drempel om een aanvraag te doen voor een Sportfonds lager en pakt het taboe op geldzorgen aan. Via deze link kom je in het armoedesensitieve aanmeldformulier dat vrij gebruikt en gedeeld kan worden. Voor de sportclubs in Valkenswaard is er deze tekst gemaakt.

Wil je weten hoe armoedesensitief jouw club is? Vul deze vragenlijst in.

Praten over geld op de sportclub kent een aantal do's en don'ts. Bekijk hier het gesprekskaartje om je voor te bereiden. 

Het project in vogelvlucht in de periode 2022-2023 vind je hier

De Vonk © 2019 | Privacyverklaring

Geregistreerd als algemeen nut beogende instelling